AUTEURSBEZOEK: Esther Perel spreekt over een nieuwe kijk op ontrouw

LIEFDE IN VERHOUDING

Amsterdam

Summary

In februari 2018 komt Esther Perel naar Nederland om over haar nieuwe boek LIEFDE IN VERHOUDING te spreken. Meer dan 10 jaar na publicatie van haar internationale bestseller EROTISCHE INTELLIGENTIE komt Perel met een baanbrekende en controversiële kijk op vreemdgaan. LIEFDE IN VERHOUDING verschijnt 16 januari 2018.

Een affaire: het kan een liefdespaar van hun relatie beroven, hun geluk, hun identiteit. En toch weten we maar weinig over deze veel voorkomende menselijke neiging. Overspel bestaat al sinds het huwelijk werd uitgevonden, en ook de aversie ertegen. Dus wat moeten we met dit eeuwenoude taboe, dat wereldwijd wordt veroordeeld maar ook wereldwijd gebeurt?

De afgelopen tien jaar heeft de gelauwerde therapeut Esther Perel de wereld rondgereisd en honderden koppels geïnterviewd die hun relatie door ontrouw verbroken zagen worden. In Liefde in verhouding probeert ze antwoord te vinden op de vraag: Waarom gaan we vreemd? Waarom bedriegen gelukkige mensen elkaar? Waarom doet ontrouw zo veel pijn? En wanneer we het over overspel hebben, wat bedoelen we dan precies? Betekent een affaire altijd het einde van een huwelijk?

Verraad doet pijn, maar het kan volgens Esther Perel genezen worden. Affaires kunnen ons veel leren over relaties: ze bieden waardevol inzicht in onze persoonlijke en culturele denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid. Met de juiste houding kunnen stellen, samen of uit elkaar, zelfs groeien en leren van deze tumultueuze ervaringen. In Liefde in verhouding geeft ze een heldere en gedurfde nieuwe kijk op relaties, trouw en verlangen.

Meer over de auteur:

De Belgisch-Amerikaanse psychotherapeut Esther Perel is auteur van de New York Times-bestsellers Erotische intelligentie en Liefde in verhouding. Haar TED Talks werden bijna 20 miljoen keer bekeken en ze is ook uitvoerend producent en presentator van de populaire Audible-podcast Where Should We Begin? Meer informatie via EstherPerel.com of volg @EstherPerelOffical op Instagram.

Titel: Liefde in verhouding | Auteur: Esther Perel | Omvang: 352 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0909 2 | Verschijnt: 16 januari 2017

Links

Quotes

Ontrouw is een onderwerp waarover iedereen direct een mening heeft en dat is volgens Esther Perel nu precies het probleem. In haar prachtige nieuwe boek vraagt ze ons om onze vooroordelen en aannames over affaires even opzij te zetten. Ze wil ons vooral laten begrijpen waarom mensen ontrouw zijn en wat er écht aan de hand is wanneer het gebeurt. Iedereen die denkt dat ze het onderwerp vreemdgaan begrijpen, zou dit boek moeten lezen. Perels boek is een briljant en intelligent pleidooi voor complexiteit, begrip en – zoals altijd – vriendelijkheid.

Alain de Botton

Videos

Spokespeople

Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten