De wellness-trend voor 2018: SHINRIN-YOKU van dr. Qing Li

De kunst en wetenschap van het bosbaden

Amsterdam

Summary

Shinrin-Yoku, oftewel bosbaden, is het Japanse geheim voor gezondheid en geluk, en je kunt het vinden in je eigen achtertuin. We komen steeds minder vaak buiten, terwijl onderzoek aantoont dat bewust tijd in de natuur doorbrengen je stressniveau en bloeddruk kan verlagen, je weerstand een boost kan geven en je energie, creativiteit en concentratie kan stimuleren.

Shinrin: bos

Yoku: baden

Shinrin-yoku of bosbaden is in Japan al tientallen jaren hét geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. Door shinrin-yoku maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur: van mindful in het bos wandelen tot even pauze nemen in een park, maar ook door op blote voeten door je eigen tuin te lopen.

Dr. Qing Li, internationaal dé expert op het gebied van bosgeneeskunde, toont aan dat je door tijd door te brengen tussen bomen en planten (en dat kan ook al door meer kamerplanten in huis te nemen of essentiële oliën te verstuiven) je bloeddruk kunt verlagen, stress kunt verlichten, meer energie kunt krijgen en je immuunsysteem kunt versterken. In dit boek laat hij zien hoe je optimaal van deze natuurtherapie kunt profiteren, met anekdotes over de enorme kracht van bomen en praktische aanwijzingen om shinrin-yoku zelf te proberen.

Shinrin-Yoku verschijnt op 15 maart 2018.

Titel: Shinrin-Yoku | Auteur: dr. Qing Li | Omvang: ca. 224 pagina's, geïllustreerd | Prijs:€ 20,= | ɪsʙɴ: 978-94-005-0984-9| Verschijnt: 17 april 2018

Links

Quotes

In dit boek laat ik je zien hoe je je zintuigen openstelt voor de natuur en welke fantastische voordelen dit voor je gezondheid heeft. Ook zal ik de wetenschap hierachter laten zien en uitleggen waarom ik denk dat bosbaden een wondermiddel is. Iedereen zou het bos in moeten gaan, zo hou je je gezondheid op peil en ben je de best mogelijke versie van jezelf.

Dr. Qing Li

Images

Videos

Spokespeople

Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten