Boekbericht: VERSUS van Rob Adams. VERBETEREN VERSUS VERNIEUWEN.

Van Return on Investment naar Return on Learning. De weg naar toekomstig verdienvermogen.

29 MAART 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag – op 29 maart 2016 – verschijnt VERSUS. VERBETEREN VERSUS VERNIEUWEN van Rob Adams. Net als zijn vorige boek geeft het een inspirerende aanpak voor organisaties om tot relevante vernieuwing te komen. Van Rob Adams’ eerste boek GA VREEMD! (over het waarom en hoe van branchmarking) werden tot nu toe 3.500 exemplaren verkocht.

Vernieuwen is geen verbeteren. Verbeteringen zijn grijpbaar, planbaar en direct toepasbaar. Vernieuwingen zijn ontastbaar, onzeker en moeilijker direct te bevatten. Om te vernieuwen is het noodzakelijk te zoeken en te experimenteren. En dat is een groot contrast met beheersen en controleren.

Veel organisaties zien in dat alleen verbeteren niet meer voldoende is. Dat verbeteren zorgt voor het rendement van morgen, maar niet voor een duurzame toekomst.

Beslissers binnen bedrijven zijn echter vaak verbeteraars en worden onzeker van vernieuwing. Ze proberen met de mechanismen die ze hanteren om te verbeteren, ook vernieuwing te bewerkstelligen. En dat is kansloos. Verbeteren en vernieuwen zijn twee verschillende takken van sport. Vernieuwing realiseren vereist een andere organisatie, waarin zoeken en ontwikkelen van toekomstig verdienvermogen centraal staat in plaats van executie van het bestaande model. En waarin het resultaat niet Return on Investment is, maar Return on Learning.

Dit boek geeft je de inzichten en middelen om vernieuwing te realiseren. En om vernieuwers en verbeteraars niet te laten vechten, maar juist samen aan de duurzame toekomst te laten werken.

Rob Adams houdt zich bezig met hoe en waar vernieuwing ontstaat, zowel op voor de hand liggende als onverwachte plekken. Hij is continu op zoek naar nieuwe theorieën en ideeën die in de wereld ontstaan en die bijdragen aan de verandering van maatschappijen, levens en manieren van werken. Daarnaast is hij oprichter van innovatiebureau Six Fingers, dat multinationals en grotere MKB-bedrijven helpt vernieuwing te realiseren.

Titel: Versus | Auteur: Rob Adams | Omvang: 128 pag.
Prijs:
€ 12,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0676 3 | Verschijnt: 29 maart 2016
Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 9,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7455 3

Citaten
"GA VREEMD! is vlot, scherp en met humor geschreven. Verplichte kost voor elk bedrijf dat zich wil onderscheiden." KVK.NL over GA VREEMD!
"Dit boek zal je overtuigen van de noodzaak tot innoveren en schudt je wakker indien je denkt dat je dat wel even zult doen. Het inspireert je en daagt je uit om aan de slag te gaan." Eric van Arendonk op MANAGEMENTBOEK.NL over GA VREEMD!
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten