De wetten van vallen en opstaan

Veerkracht voor verandering

07 APRIL 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Hoe kom je sterker uit een dal en overleef je tijden van onzekerheid en crisis? In het boek DE WETTEN VAN VALLEN EN OPSTAAN portretteert Marja den Boer in een aantal openhartige interviews Babette van Veen, Marc de Hond, Mike Boddé en andere bekende en inspirerende Nederlanders die in een crisis zijn beland en daar weer uit omhoog zijn gekrabbeld. In 10 wetten vat Marja hun lessen samen. Wat blijkt: zij zijn niet gevlucht maar hebben de realiteit onder ogen gezien. Tegenwind ontbloot een kracht die je helpt bepalende beslissingen te nemen en met meer zelfvertrouwen en kracht de wereld tegemoet te treden.

Tegenslag en verandering horen bij het leven. Of het nu gaat om een scheiding, een nieuwe stap in je loopbaan, rouw om een geliefde: hoe lastig het leven soms ook is, het kan je sterker maken. Jij bent degene die dat bepaalt. Met tien wetten in vallen en opstaan en een reeks persoonlijke verhalen geeft dit boek inspiratie aan iedereen die op zoek is naar veerkracht. Misschien is wel het belangrijkste: stop met vluchten! Het is zinloos weg te lopen. De lessen die je te leren hebt komen toch wel op je pad. Een deel van wat er in je gebeurt stoelt bovendien op de onnodige angst dat je de realiteit niet aankunt. Je bent sterker dan je denkt, let maar op. Leer hoe je verrijkt en vrij uit een dal tevoorschijn kunt komen.

‘Ik zie tegenslag of een crisis als een uitnodiging van het leven om anders naar jezelf te kijken en een stap te zetten.’ – Helena van Engelen

‘Loslaten doet pijn. Het zorgt voor een gevoel van lijden. Let wel, het is zinvol lijden.’ – Johan Noorloos

‘Door mijn scheiding ben ik wakker geschud.’ – Babette van Veen

In the end is alles een mind game.’ – Marc de Hond

Marja den Boer werkt als trainer en coach. Ze is verbonden aan Ardis en Van Ede & Partners en schrijft als freelance journalist o.a. voor Happinez. Eerder schreef ze het boek Durven doen wat je raakt.

Citaten
"Wanneer alles wegvalt, merk je pas hoeveel kracht je hebt." Marja den Boer
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten