VOLGEN VOOR GEVORDERDEN van Caroline Perrée

Vergroot de impact van je leiderschap

27 JANUARI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
VOLGEN VOOR GEVORDERDEN van trainer en coach Caroline Perrée laat zien dat volgerschap minstens zo belangrijk is als leiderschap. Het boek verrast, laat je meedenken, is humoristisch en verdiepend en zit vol verhalen en voorbeelden. VOLGEN VOOR GEVORDERDEN is voor volgers en voor leiders én voor lezers van o.a. DE ZEVEN EIGENSCHAPPEN VAN EFFECTIEF LEIDERSCHAP van Stephen Covey.

Als er één thema dominant is in de managementliteratuur van de afgelopen decennia, dan is het wel leiderschap. Logisch. Onze wereld is er niet rustiger op geworden. Alles verandert, stuitert op en neer, maakt het oude in één klap achterhaald. Onze behoefte aan richting en leiderschap is dus niet zo gek. Die leiderschapsmedaille heeft twee kanten: daar waar geleid wordt, wordt immers ook gevolgd. Dit boek benadert het thema ‘volgerschap’ vanuit allerlei invalshoeken. Dat levert inzichten op waar je iets aan hebt als je leiding ontvangt. En óók als je leiding geeft.

Sterke volgers zijn leidende volgers: hun volgen is niet slaafs of passief, ze kiezen bewust voor hun positie en geven tegendruk vanuit een goed functionerend innerlijk kompas. Krachtige leiders geven volgers de ruimte om hun positie in te nemen. Door het gezamenlijk doel centraal te stellen. Door feedback te vragen. Door te luisteren en aan te sluiten. Goede leiders zijn dus ook volgende leiders.

Over de auteur:

Caroline Perrée is trainer en coach. Vanuit haar bedrijf CARPER begeleidt ze opdrachtgevers en cliënten in verschillende branches en sectoren. Haar focus ligt op (persoonlijk) leiderschap, communiceren en samenwerken. Caroline is geboren in Eindhoven, studeerde Spaanse taal- en letterkunde en volgde een specialisatie Beleid & Management (Sociale Wetenschappen) aan de Universiteit Utrecht.

Titel: Volgen voor gevorderden | Auteur: Caroline Perrée
Prijs: € 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0569 8 | Verschijnt: 18 maart 2015
Ook leverbaar als e-book Prijs: € 13,99 | ISBN: 978 90 449 7350 1

Citaten
"Als je van plan was dit jaar nog één boek over leiderschap te lezen, laat het dan dit zijn." Management Team
"Volgen en leiden bestaan niet zonder elkaar. Dat werkt zo binnen organisaties én bij persoonlijke thema's: er moet balans zijn, anders sla je de plank mis." Caroline Perrée
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten