Jonge filosofe op zoek naar antwoorden in MIJN EGO EN IK

Sabine Wassenberg creëert haar eigen ETEN, BIDDEN, BEMINNEN

30 OKTOBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Sabine Wassenberg heeft filosofie gestudeerd en is werkzaam als kinderfilosofe en EMDR-therapeut. MIJN EGO EN IK is haar debuut. De jonge filosofe bijt zich vast in vragen als Wat is een ik? Wat is bewustzijn? Wat is leegte? Ze probeert antwoorden te vinden in India, Europa en Amerika en creëert zo haar eigen versie van ETEN, BIDDEN, BEMINNEN. Ze woont afwisselend in Amsterdam en op Ibiza.

Wat is een ik? Wat is een ego? Wat is bewustzijn? Het zijn vragen die Sabine Wassenberg al haar hele leven bezighouden. Ze gaat filosofie studeren en zet daarna een bedrijf op als kinderfilosofe. Maar de vragen die ze al haar hele leven heeft, blijven.

Om een mogelijk antwoord te vinden op deze levensvragen gaat ze op reis. Tijdens haar reizen ontmoet ze drie wetenschappers die de kunst van meditatie wetenschappelijk onderzoeken: een psychiater in India, een wiskundige in Nederland en een neuroloog in Amerika. Sabine hangt aan hun lippen. Op nieuwsgierige, nuchtere wijze vlecht ze de denkbeelden van de drie wetenschappers aaneen. Het verschil tussen ‘ego’ en ‘ik’ wordt Sabine steeds duidelijker, maar ze ontdekt ook dat ze zelf de diepte in moet. In een tiendaagse retraite ervaart ze de stilte en komt ze de leegte tegen.

‘Als je eenmaal op het Pad zit, kom je er niet meer af’, wordt weleens beweerd. Sabines zelfontwikkelingstocht is exemplarisch voor velen, jong en oud en in oost en west, die zich ook gegrepen voelen door bepaalde diepe vragen. Mijn ego en ik pretendeert niet alle antwoorden voor jou te hebben, maar zet je misschien wel aan het denken. Begon het daar niet allemaal mee?

Titel: Mijn ego en ik  | Auteur: Sabine Wassenberg
Prijs: € 16,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0513 1 | Verschijnt: januari 2015
Ook leverbaar als e-book Prijs: € 12,99 | ISBN: 978 90 449 7320 4

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten