Triomf en verdriet: het echte leven van vrouwen in Saudi-Arabië

SULTANA'S TRANEN, het nieuwe boek van de bestsellerauteur van o.a. SULTANA en VOOR DE LIEFDE VAN MIJN ZOON

24 SEPTEMBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Jean Sassons boek SULTANA was al snel na verschijnen een internationale bestseller. Het verscheen in 43 landen en stond 13 weken op The New York Times-bestsellerlijst. SULTANA'S TRANEN geeft ons, bijna twintig jaar later, een nieuwe blik op de Saudische maatschappij en de positie van vrouwen. Persoonlijke, hartverscheurende verhalen van triomf en verdriet: het nieuwe boek van Jean Sasson onthult wat het vandaag de dag betekent om vrouw te zijn in Saudi-Arabië. De Sultana-reeks is het verhaal van Sassons strijd voor vrijheid en gelijke rechten voor vrouwen in Saudi-Arabië.

Er is de afgelopen jaren zonder twijfel grote vooruitgang geboekt: door meer aandacht voor onderwijs en door toegang tot de arbeidsmarkt én internet verleggen Saudische vrouwen steeds meer grenzen: ze werken onder meer als arts of sociaal-maatschappelijk werker, hebben eigen zaken en laten zich steeds meer zien. Toch gaat voor velen de strijd voor de meest elementaire mensenrechten nog elke dag door, ook voor prinses Sultana, haar dochter en vele andere vrouwen.

Het fascinerende Sultana’s tranen bevat persoonlijke, hartverscheurende verhalen van triomf en verdriet, zoals verteld aan prinses Sultana, haar oudste dochter en auteur Jean Sasson. Elk van deze verhalen geeft de lezer een andere blik op de Saudische maatschappij.

Sultana's tranen verschijnt in november 2014.

Over de auteur
Jean Sasson schrijft vol betrokkenheid en passie over het leven van vrouwen in de moslimwereld. Ze is de auteur van bestsellers als Sultana, Mayada en Liefde in een verscheurd land. Ze is een veelgevraagd spreker over de cultuur, politiek en vrouwenrechten in het Midden-Oosten.

Titel: Sultana's tranen | Auteur: Jean Sasson
Prijs: € 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0512 4| Ook als e-book beschikbaar | Verschijnt: november 2014

Citaten
"'De opzienbarende waarheid achter de gesluierde levens... moedig en levendig.'" Sunday Express
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten