Kinderen? Stop met opvoeden!

Het nieuwe boek van bestsellerauteur Berthold Gunster over omdenken in opvoeding en onderwijs

31 JULI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De meeste opvoedingsboeken gaan er op voorhand van uit dat lastig gedrag ongewenst is: het is een probleem dat moet worden opgelost. Hoe zou het zijn als we het om zouden draaien: als we lastig gedrag niet zouden benaderen als iets wat zou moeten verdwijnen, maar zou mogen bestaan? In het boek LASTIGE KINDEREN? HEB JIJ EVEN HAAST van Berthold Gunster leer je op een beeldende, inspirerende en vooral bondige manier omdenken in opvoeding en onderwijs.

Stel, je hebt een kind dat lastig gedrag vertoont. Het is grof in de mond, pest z’n zusje, zeurt om snoep, eet z’n bord niet leeg, wil niet slapen, zit urenlang te computeren, spijbelt van school, gebruikt softdrugs, enzovoort. Kortom, je kind vertoont gedrag dat in jouw ogen lastig is. Hoe zou je als volwassene met dit gedrag om kunnen gaan?

De meeste opvoedingsboeken gaan er op voorhand van uit dat lastig gedrag ongewenst is: het is een probleem dat moet worden opgelost. Hoe zou het zijn als we het om zouden draaien: als we lastig gedrag niet zouden benaderen als iets wat zou moeten verdwijnen, maar zou mogen bestaan? Wat als we er ‘ja’ tegen zouden kunnen zeggen? Wat als we lastig gedrag niet als onwenselijk, maar als wenselijk zouden zien?

Begin september verschijnt het boek Lastige kinderen? Heb jij even haast van bestsellerauteur Berthold Gunster. Dit boek leert je op een beeldende, inspirerende en vooral bondige manier omdenken in opvoeding en onderwijs. Lastige kinderen? Heb jij even haast is de in-een-ruk-uitlezenversie van Berthold Gunsters bestseller Lastige kinderen? Heb jij even geluk.

Berthold Gunster is grondlegger van de Ja-maar® filosofie en verzorgt trainingen en workshops over cultuur, communicatie en leiderschap. Inmiddels hebben meer dan 500.000 mensen in binnen- en buitenland een Ja-maar® programma gevolgd. Over zijn gedachtegoed schreef Gunster inmiddels zeven bestsellers, waarvan Ja-maar wat alles lukt? is vertaald in het Engels en Duits. Ook verscheen er een kaartspel waarmee het omdenken in de praktijk kan worden gebracht. Omdenken heeft 124.000 volgers op Twitter en 180.000 fans op Facebook.

Titel: Lastige kinderen? Heb jij even haast | Auteur: Berthold Gunster
Prijs: € 9,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0466 0 | Verschijnt: september 2014
 

Citaten
"'Lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie. Ongestold verlangen. Een behoefte die zich op een stuntelige manier uitdrukt.'" Uit het boek Lastige kinderen? Heb jij even haast
"'Omdenken gaat erover dat je geen energie stopt in iets wat je niet kunt veranderen. Aceepteren wat er is, in plaats van wat er zou moeten zijn en je druk te maken over dat gebrek, zorgt vaak voor een onmiddelijke verandering.'" Libelle
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten