De in Amerika befaamde seksuoloog Esther Perel bezoekt Nederland

De auteur van Erotische intelligentie is op 26 juni in Nederland en beschikbaar voor interviews

17 JUNI 2014, UTRECHT
Samenvatting
In de VS wordt psychotherapeut en seksuoloog Esther Perel op handen gedragen. Ze werd geïnterviewd door the Huffington Post en the New York Times en haar ᴛᴇᴅ ᴛalk over verlangen is ruim 4,5 miljoen keer bekeken. Op vrijdag 27 juni spreekt ze op een congres voor relatietherapeuten over haar specialisatie: seksualiteit in langdurige relaties, en hoe je de 'spark' behoudt. Dit is ook het onderwerp van haar boek Erotische intelligentie, dat onlangs in herdruk bij A.W. Bruna is verschenen. Op donderdag 26 juni is ze in Amsterdam en beschikbaar voor interviews.

De meeste mensen zoeken zekerheid in hun relatie. Dat is een evolutionair gezien logisch proces: ze willen een betrouwbare, monogame partner die ze door en door kennen. Maar een intieme en gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een goed seksleven. En juist het ontbreken van erotiek kan een relatie onder druk zetten. In onze huidige maatschappij zijn de belangrijkste waarden die we nastreven in een relatie: gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid. Deze waarden zijn echter dodelijk voor een opwindend seksleven, dat juist gebaat is bij machtspelletjes, oneerlijke voordelen en verleidelijke manipulaties. 

Esther Perel neemt ons in Erotische intelligentie mee in deze paradox tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan in een sterke relatie. Als psychotherapeut heeft ze veel stellen met deze problematiek behandeld. In dit heldere, soms provocerende boek, dat werkelijk oplossingen biedt voor een probleem waar veel mensen tegenaan lopen, put ze uit de rijke ervaring die ze in haar praktijk heeft opgedaan.

Citaten
"Perel legt uit waarom intimiteit soms als een keurslijf voelt en hoe we dat kunnen doorbreken – zonder buiten de deur te zoeken. Ze schrijft helder en zet aan tot nadenken. Een klasse apart." Janis Abrahams Spring, auteur van ‘After the Affair’
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten