Nederlandse hoogleraar Harvard over Blockbusters

Waarom kaskrakers de toekomst van de entertainmentindustrie zijn

02 JUNI 2014, UTRECHT
Samenvatting
Waarom zijn entertainmentbedrijven als Warner Bros., Marvel Entertainment, voetbalclubs als Real Madrid en Boca Juniors of sterren als Jay-Z en Lady Gaga zo succesvol? De Nederlandse Harvardhoogleraar Anita Elberse heeft meer dan tien jaar onderzoek gedaan naar de wereld van media en sport. In haar boek Blockbusters beschreef ze het recept voor megasuccessen in sport en entertainment en werd ze hot in Amerika.

In Blockbusters legt Elberse uit hoe de zeer competitieve entertainmentwereld werkt: je bedrijf bouwen rond blockbusterproducten – films, televisieprogramma’s, songs, boeken maar ook sporthelden die zeer kostbaar zijn om te produceren en te vermarkten – is de zekerste weg naar succes op lange termijn. Ze onthult waarom er vaak buitenissige bedragen worden betaald voor potentiële blockbusters, waarom supersterren ongelooflijk veel geld verdienen, en hoe digitale technieken het entertainmentlandschap veranderen.

Dankzij de unieke toegang die Elberse heeft tot de invloedrijkste entertainmentbedrijven van de wereld staat Blockbusters vol casestudy's. Het boek is een must have voor iedereen die wil begrijpen hoe de entertainmentindustrie werkt – en voor iedereen die in de hedendaagse zakenwereld moet omgaan met grote risico's.


Over de auteur:

Anita Elberse is professor aan Harvard Business School. Haar college Strategic Marketing in Creative Industries is een van de populairste in het curriculum voor ᴍʙᴀ-studenten. Ze komt oorspronkelijk uit Nederland en woont nu in Boston. Elberse was met haar baanbrekend onderzoek al eerder te gast in ᴅᴡᴅᴅ.


Blockbusters | Auteur: Anita Elberse | Omvang: 432 pag. | Prijs: € 24,95 | ᴄᴀᴘ e-book: € 14,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0481 3 | ɪsʙɴ e-book: 978 90 449 7270 2 | Verschijnt: juli 2014

Citaten
"‘Overtuigend... Blockbusters van Anita Elberse bouwt voort op haar indrukwekkende academische cv, wat resulteert in een toegankelijk en onderhoudend boek.’" Financial Times
"'Goede boeken verdienen het om twee keer te worden gelezen – Blockbusters verdient er drie. Lees het eerst voor je plezier. Als je ooit gelezen hebt over de discussie of leiders gemaakt worden of zo geboren zijn, dan vind je dit fantastisch. Lees het dan een tweede keer voor het model van Elberse, dat het proces uitlegt hoe hits en sterren worden gemaakt. Lees het dan een derde keer om aan de hand van haar model te doorgronden hoe andere sterren – politieke leiders, zakenmensen en academici – op dezelfde wijze kunnen worden gevormd. Blockbusters is een heerlijk boek dat je doet nadenken.'" Clayton Christensen, auteur van The Innovator's Dilemma
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten