A.W. Bruna verwerft rechten Shinrin-Yoku door Dr. Qing Li

18 OKTOBER 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
A.W. Bruna Uitgevers / Lev. Boeken heeft na een grote veiling tussen zes Nederlandse uitgeverijen de rechten verworven van hét boek over een van de meest besproken trends op de Frankfurter Buchmesse: Shinrin-Yoku, oftewel de Japanse kunst van het ‘bosbaden’ door Dr. Qing Li.

Shinrin-Yoku is de Japanse term voor ‘een bosbad nemen’. Het programma is in de jaren ’80 in Japan opgezet, om het geluk en de gezondheid van de bevolking te bevorderen. Het is een meditatieve bezigheid waarbij de vijf zintuigen worden geprikkeld door je letterlijk onder te dompelen in de natuur, zodat lichaam en geest kunnen kalmeren, met wetenschappelijk bewezen resultaten.

Dr. Qing Li, verbonden aan de Nippon Medical School in Tokio, is wereldwijd de expert op het gebied van Shinrin-Yoku. Zijn expertise en jarenlange onderzoek brengt hij samen in dit inspirerende en prachtig vormgegeven boek, dat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen.

Acquirerend redacteur Erwin Koning: ‘Na ons succes met Marie Kondo was ik zo benieuwd geworden naar Japan dat ik afgelopen mei een reis door het land heb gemaakt. De natuur is er tastbaar in alle facetten van het leven, met overal prachtig aangelegde paden, tuinen en parken zodat je op elk moment van de dag een ‘bosbad’ kunt nemen en je weer even kunt opladen. Dit mooie Japanse gebruik gaat nu ook de rest van de wereld veroveren.’

De rechten werden tijdens en na de beurs door Penguin Life (UK) al aan acht landen verkocht: in grote pre-empts in de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Polen en Hongarije, en in veilingen in Italië, Frankrijk en Nederland. In diverse andere landen zijn nog biedingen en veilingen gaande.

Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten