RADICAAL OPENHARTIG van Kim Scott

Word een betere baas door deze nieuwe managementmethode

13 APRIL 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
'Een van de belangrijkste oorzaken van ongeluk in de wereld is een slechte baas. Iedereen heeft er weleens een gehad.' Volgens Kim Scott is feedback geven de essentie van een goede baas zijn. Ze pleit voor radicale openhartigheid: een combinatie van persoonlijke betrokkenheid en direct aanspreken. Kim Scott is de medeoprichter en CEO van Candor, Inc. Eerder werkte ze voor Apple en Google en adviseerde ze Dropbox en Twitter. Het boek over haar methode RADICAAL OPENHARTIG verschijnt 15 augustus 2017.

Vanaf het moment dat we leren praten wordt ons geleerd dat we beter onze mond kunnen houden als we niks aardigs te zeggen hebben. Misschien prima advies voor het dagelijks leven, maar – zoals Kim Scott heeft ervaren – rampzalig als managers het toepassen.

Scott verdiende haar strepen als manager bij Google en stapte toen over naar Apple, waar ze een opleiding ontwikkelde over optimaal management. Haar methode vindt de afgelopen jaren steeds meer weerklank en wordt geprezen en toegepast door internationaal gewaardeerde leiders.

Radicale openhartigheid vind je op het punt waar persoonlijke betrokkenheid en direct aanspreken elkaar raken. Het gaat over sturing geven met een mix van lof en kritiek, gericht op betere resultaten en prestaties van werknemers.

Uitmuntende leidinggevenden hebben een sterke relatie met hun medewerkers. Scott heeft drie simpele principes ontwikkeld om een betere relatie op te bouwen:

- Maak het persoonlijk

- Get (sh)it done

- Begrijp waarom het ertoe doet

Radicaal openhartig is geschreven voor leidinggevenden en zij die leiding aan hen geven. Het is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en biedt duidelijke lessen die meteen toepasbaar zijn. Het laat zien hoe je een baas kunt zijn zonder je menselijkheid te verliezen, hoe je betekenis in je werk vindt en hoe je een omgeving creëert waar mensen van hun werk en hun collega’s houden.

Titel: Radicaal openhartig | Auteur: Kim Scott | Omvang: ca. 304 pag. | Prijs: € 24,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0877 4 | Verschijnt: 15 augustus 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7645 8


Citaten
"Radicaal openhartig helpt je om teams te bouwen, te leiden en te inspireren om hun beste werk ooit te doen. De inzichten van Kim Scott – gebaseerd op haar ervaringen, intelligente observaties en analyses – helpen je om een betere leider te worden en een efficiëntere organisatie te creëren." Sheryl Sandberg, auteur van LEAN IN
"Ik vloog door RADICAAL OPENHARTIG – het is opwindend om een nieuw kader te leren dat laat zien hoe je zowel een betere baas als collega kunt zijn. RADICAAL OPENHARTIG staat vol inzichtelijke waarheden en praktische adviezen – ondersteund door de onderhoudende (en vaak grappige) verhalen over Kim Scotts ervaringen bij Apple, Google en verschillende start-ups. Essentieel." Gretchen Rubin, auteur van HET HAPPINESS PROJECT
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten