HET BOS, het handboek voor elke boswandeling

Een nieuw boek van boswachter Peter Wohlleben

14 APRIL 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Zijn boek HET VERBORGEN LEVEN VAN BOMEN was het bestverkochte non-fictieboek van Duitsland in 2015, en ook in Nederland gingen er inmiddels bijna 30.000 exemplaren over de toonbank. Voor Peter Wohlleben is het bos zowel zijn werkgebied als een manier van leven. Hij vertelt gepassioneerd over bomen en begeleidt wandeltochten voor mensen die meer over ze willen leren. Op 18 juli verschijnt HET BOS, zijn praktische handboek met de essentie van zijn kennis over het bos, om mee te nemen tijdens de boswandeling.

In deze handleiding neemt de populaire boswachter Peter Wohlleben ons mee op een ontdekkingsreis door de verborgen wereld van bomen en het bos. Op entertainende wijze vertelt hij hoe we verschillende bomen en hun eigenschappen kunnen onderscheiden. Daarnaast geeft hij talloze tips en adviezen over hoe je je weg kunt vinden zonder kompas of gps, onder welke bomen je moet schuilen tijdens een storm, welke bessen en paddenstoelen eetbaar zijn, hoe je dierensporen moet lezen, hoe je jezelf met natuurlijke insectenverdelgers tegen muggen, mieren en teken kunt beschermen, hoe je het bos met kinderen kunt verkennen en hoe je het best een nacht alleen in het bos kunt doorbrengen.

Titel: Het bos | Auteur: Peter Wohlleben | Omvang: ca. 256 pag. Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0898 4 | Verschijnt: 18 juli 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7643 4

Citaten
"Wie Wohllebens boek leest, zal nooit meer zomaar aan woudreuzen voorbij kunnen lopen. " ELSEVIER JUIST
"Dit boek laat lezers reflecteren op de mensenwereld - al was het maar door de parallellen die Wohlleben trekt tussen bomen - en mensensamenlevingen. " DE CORRESPONDENT
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten