GENERATIE EI: falen is het nieuwe slagen van Rosa Surachno

Hét handboek voor millennials die o.a. keuzestress en prestatiedruk ervaren.

25 JANUARI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Generatie Y, de twintigers en dertigers van nu, heeft steeds vaker het idee dat het maximale uit het leven gehaald moet worden, en het liefst zo snel mogelijk. Soms loopt dit zo uit de hand dat jongvolwassenen overspannen thuis zitten. Rosa Surachno raakte zelf overspannen en besloot te onderzoeken waarom het nu zo mis gaat bij deze generatie. Het boek beschrijft én helpt deze generatie om te beseffen dat ze opgroeien in een bewogen tijd, waar fouten maken juist nodig is voor de identiteitsvorming.

Vergeleken met eerdere generaties wordt bij generatie Y vaker overspannenheid, een burn-out en depressie vastgesteld. Onderzoekers stellen dat dit onder andere komt door prestatiedruk en bewijsdrang.

Volgens Rosa Surachno geeft haar generatie zichzelf geen ruimte om te falen, verkeerde keuzes te maken en dingen te missen. Haar eigen agenda liep over van de activiteiten en ze snapte niet wat het probleem was met ‘te druk’ zijn. Tot ze zelf overspannen thuis zat.

Waarom doen we onszelf dit aan? Waarom laten we het zo ver komen? Met deze vragen in haar achterhoofd begon ze aan dit boek. Generatie Ei geeft hier niet alleen antwoorden op, maar biedt ook praktische tips en adviezen van professionals en ervaringsdeskundigen.

Over de auteur
Rosa Surachno (1993) woont in Utrecht. In 2015 is ze afgestudeerd aan de kunstacademie met haar scriptie over keuzestress bij jongeren.

Generatie Ei verschijnt eind 2017.

Titel: Generatie Ei | Auteur: Rosa Surachno | Omvang: ca. 200 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0765 4 | Verschijnt: 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7538 3

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten