GENERATIE EI: falen is het nieuwe slagen van Rosa Surachno

Hét handboek voor millennials die o.a. keuzestress en prestatiedruk ervaren.

25 JANUARI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Generatie Y, de twintigers en dertigers van nu, heeft steeds vaker het idee dat het maximale uit het leven gehaald moet worden, en het liefst zo snel mogelijk. Soms loopt dit zo uit de hand dat jongvolwassenen overspannen thuis zitten. Rosa Surachno raakte zelf overspannen en besloot te onderzoeken waarom het nu zo mis gaat bij deze generatie. Het boek beschrijft én helpt deze generatie om te beseffen dat ze opgroeien in een bewogen tijd, waar fouten maken juist nodig is voor de identiteitsvorming.

In een erg positief daglicht staan we niet, generatie Y (geboren tussen 1985 en 2000). We zouden lui zijn en onszelf overschatten. Maar dat is een vertekend beeld: we willen juist iets van onze levens maken, terwijl het erg moeilijk blijkt om te kiezen uit een teveel aan mogelijkheden.

Rosa Surachno, die net als vele anderen overspannen raakte door haar drukke bestaan, dook in dit onderwerp en zocht uit waarom wij zoveel last hebben van hoge verwachtingen en prestatiedruk, maar bovenal waarom we onszelf niet de ruimte geven om fouten te maken. Ze sprak met ervaringsdeskundigen, professionals en generatiegenoten, en het resultaat is dit leuke, praktische (hand)boek voor de generatie die meer dan ooit behoefte heeft aan houvast.

Over de auteur
Rosa Surachno (1993) woont in Utrecht. In 2015 is ze afgestudeerd aan de kunstacademie met haar scriptie over keuzestress bij jongeren.

Generatie Ei verschijnt 26 september 2017.

NB: graag bij gebruik van de auteursfoto's voor de copyrights fotografe Maartje ter Horst vermelden.

Titel: Generatie Ei | Auteur: Rosa Surachno | Omvang: ca. 200 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0765 4 | Verschijnt: 26 september 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7538 3

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten