Urgenter dan ooit: stilte vinden in een wereld vol lawaai

Hét buzzboek van Frankfurt 2016: STILTE van Erling Kagge

17 JANUARI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
'Wanneer ik niet in de gelegenheid ben weg van de wereld te lopen, te klimmen of te zeilen, heb ik geleerd de wereld buiten te sluiten. Dit duurde even. Pas toen ik begreep dat stilte voor mij een eerste levensbehoefte is, kon ik ernaar op zoek gaan en daar, diep verborgen onder een kakafonie van verkeerslawaai en gedachten, muziek en machines, iPhones en sneeuwploegen, lag het op mij te wachten. De stilte.'

Op zoek naar rust en kalmte in de drukke wereld om ons heen.

De Noorse avonturier en uitgever Erling Kagge stelt zichzelf in dit boek drie vragen: Wat is stilte? Waar kun je het vinden? Waarom is het nu belangrijker dan ooit? Wat volgt zijn drieëndertig pogingen om een antwoord te vinden.
Stilte is een persoonlijk, innemend en belangrijk boek dat op krachtige wijze het leven anno nu onder de loep neemt. Erling Kagge gebruikt zijn ervaringen als ontdekkingsreiziger en bergbeklimmer om het onderwerp stilte te onderzoeken.

‘De wereld buitensluiten gaat er niet om je omgeving de rug toe te keren, maar juist het tegenovergestelde: het gaat erom de wereld duidelijker voor ogen te hebben, je richting te bepalen en je leven te waarderen.’

Over de auteur
Erling Kagge (1963) is een Noorse ontdekkingsreiziger, uitgever, bergbeklimmer, kunstverzamelaar en vader van drie tienerdochters. Hij schreef eerder boeken over reizen, filosofie en kunst, die in verschillende talen werden vertaald. The New York Times beschreef Kagge als ‘filosofische avonturier of misschien en avontuurlijke filosoof’. Zo nu en dan probeert hij de wereld buiten te sluiten.

Stilte verschijnt 18 april 2017. De mogelijkheid bestaat dat de auteur tijdens de publicatiedatum in Nederland is en hij voor interviews beschikbaar is.

Titel: Stilte | Auteur: Erling Kagge | Omvang: ca. 152 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0862 0 | Verschijnt: 18 april 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7626 7

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten