STANDPUNTEN: het nieuwe boek van SVEND BRINKMANN

Wat we van de grote filosofen kunnen leren

01 FEBRUARI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Wat we kunnen leren van de klassieke filosofen, op prettig tegendraadse wijze gebracht: tien standpunten voor een nieuwe wereld. Aan de hand van de ideeën van o.a. Aristoteles, Kant, Nietzsche en Kierkegaard behandelt Brinkmann de standpunten en maakt ze relevant voor de huidige tijd.

We zijn er erg goed in alles in de wereld te meten en wegen, maar we lijken te vergeten wat echt belangrijk is. Alles wat we doen, moet tegenwoordig ‘ergens voor kunnen worden gebruikt’, ‘nuttig zijn’ of ons ‘iets opleveren’. Volgens psycholoog Svend Brinkmann leidt deze instrumentalisering uiteindelijk tot leegte en onttrekt het betekenis aan het bestaan. Maar wat moeten we dan?

Het uitgangspunt van Standpunten is dat de ware betekenis van het leven gekoppeld is aan verschijnselen die zelf waarde hebben, zoals verantwoordelijkheid, vrijheid, waardigheid, liefde en vergeving. Brinkmann behandelt zijn tien standpunten aan de hand van de ideeën van klassieke filosofen als Aristoteles, Kant, Nietzsche en Kierkegaard, en maakt ze zo relevant voor de huidige tijd.

Over de auteur
Svend Brinkmann (1975) ontving in 2015 de Rosenkjærprijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan iemand die een wetenschappelijk onderwerp inzichtelijk maakt voor een breed publiek. Standpunten kan worden gelezen als een vervolg op zijn tegendraadse bestseller Standvastig, waarvan in Denemarken meer dan 70.000 exemplaren werden verkocht.

Standpunten verschijnt 14 maart 2017

Titel: Standpunten | Auteur: Svend Brinkmann | Omvang: ca. 176 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0850 7 | Verschijnt: 14 maart 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7618 2

NB. Graag bij gebruik van de auteursfoto voor de copyright fotografe Lisbeth Holten vermelden.

Citaten
"Een op de filosofie van de stoïcijnen geïnspireerd tegengeluid dat in deze tijd van sneller, beter, blijer, hoger en mooier uiterst verfrissend is." Happinez over STANDVASTIG
"Dit boek is net zo goed een vermakelijk verzet tegen de cultus van oppervlakkige levenslessen, als een stimulerend alternatief ervoor." The Optimist over STANDVASTIG
"STANDVASTIG maakt korte metten met onzinadviezen." Psychologie Magazine over STANDVASTIG
"Dit boek helpt om onder alle omstandigheden het hoofd koel te houden." NRC Handelsblad over STANDVASTIG
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten