Boekpresentatie STOP van Jessica Broekhuis

21 SEPTEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Gisteravond vond bij boekhandel Scheltema de boekpresentatie van STOP plaats. Voor een groot publiek presenteerde Jessica Broekhuis haar eerlijke, geestige en tegelijk gevoelige boek over de vernietigende gevolgen van een verslaving en de kracht van wederopstanding.

Jessica Broekhuis: 'Veel mensen hebben geen idee wat de ziekte verslaving inhoudt en betekent. Vaak is mij gevraagd: waarom ben je dan niet gestopt met gokken? Waarom ging je nog naar het casino? Waarom stapte je dronken in de auto? Waarom bleef je coke snuiven? Een verslaving is niet van de verslaafde alleen, het is een familieziekte. Je sleept zowel vrienden als familie mee in je ondergang. Op een alcohol- of drugsverslaving rust een enorm taboe; het taboe op een gokverslaving is zo mogelijk nog groter.

Ik pleit voor openheid. Ik wil inzicht geven in de chronische ziekte die verslaving heet. Daarom ga ik met mijn stichting in oprichting Bloedgroep lezingen en presentaties geven in het land. Op scholen, in buurthuizen, op sportclubs. Vroegsignalering is belangrijk. Ik wil familieleden en vrienden een platform bieden om hun ervaringen met elkaar uit te wisselen. Delen verlicht de pijn.

Voor de verslaafde is er veel hulp. Voor vrienden en familieleden niet. Dat is een achtergestelde groep in de verslavingszorg, helaas. Dat vind ik een gemiste kans. Het eindigt voor mij niet bij mijn boek STOP. Het is juist de start van een nieuwe fase in mijn leven. Al kan ik maar één familie de hel besparen waar mijn familie doorheen is gegaan.'

Over STOP

Een mooie carrière, een prachtig inkomen, feestjes: Jessica Broekhuis komt na haar studententijd terecht in de televisiewereld en oogst met haar scherpe tong al snel succes. Alles knettert en schittert, maar drank, coke en later gokken breken haar leven stukje bij beetje af. Na zestien slopende jaren beseft ze dat er iets radicaal moet veranderen. Ze vertrekt meer dood dan levend naar Zuid-Afrika, voor een intensief rehabtraject van zes maanden. Daarna begint haar herstel pas echt. Stop is een eerlijk, geestig en tegelijk gevoelig boek over de vernietigende gevolgen van een verslaving, niet alleen voor Jessica zelf, maar ook voor haar familie en vrienden.

Over de auteur

Jessica Broekhuis (1964) studeerde politicologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en presenteerde daarna diverse tv-programma's voor onder meer de AVRO en Schooltv. Tegenwoordig is ze werkzaam in de hulpverlening. Ze woont in Amsterdam.

Titel: STOP | Auteur: Jessica Broekhuis | Omvang: 287 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0774 6 | Verschijningsdatum: 20 september 2016 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7548 2

NB. Bij gebruik van de eventfoto's graag fotograaf Barbra de Niet vermelden en bij de auteursfoto fotograaf Annaleen Louwes. Bij voorbaat dank!

Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten