Ontdek DE GRIT-FACTOR van Angela Duckworth!

De kracht van passie en doorzettingsvermogen

20 SEPTEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Waarom hebben getalenteerde mensen vaak moeite om hun doelen te bereiken terwijl minder begaafde individuen soms zonder slag of stoot verbazingwekkende prestaties leveren? Op basis van haar eigen verhaal als dochter van een wetenschapper die zich vaak beklaagde over haar vermeende gebrek aan intelligentie, beschrijft Angela Duckworth haar loopbaan door het onderwijs, de consultancybusiness en de neurowetenschap. Het leidde tot de hypothese dat werkelijk succes vooral ontstaat door een speciale mix van volledige overgave en de vastberadenheid om te werken aan je langetermijndoelen: grit.

'Meesterlijk. De grit-factor biedt een werkelijk gezond perspectief: écht succes komt wanneer we de dingen doen die ons vreugde en richting geven.' - Arianna Huffington

In dit boek doet Duckworth, winnaar van de prestigieuze MacArthur Fellowship, haar theorie uit de doeken en helpt ze iedereen om hun eigen grit-factor te bepalen aan de hand van zes kernwaarden: hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten. De grit-factor gaat voorbij aan clichés als ‘succes is vooral hard werken’ en biedt een frisse en motiverende manier om zelf ongekende resultaten te behalen.

Over de auteur:

Angela Duckworth is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Pennsylvania. Ze werkt als adviseur voor onder meer het Witte Huis, de Wereldbank en verschillende directies van Fortune 500 genoteerde bedrijven. Ze studeerde neurobiologie aan Harvard, neurowetenschappen in Oxford en psychologie in Pennsylvania.

Wil jij weten hoe gritty je bent? Doe de onderstaande test (zie afbeelding onder aan het persbericht)!

Bepaal je eigen grit-factor aan de hand van zes kernwaarden: hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten. Om je grit-score te berekenen, tel je alle punten op van de door jou aangekruiste hokjes en deel je die door 10. De maximumscore op deze schaal is 5 (extreem gritty) en de laagst mogelijke score is 1 (totaal niet gritty).

De grit-factor verschijnt 11 oktober.

Titel: De grit-factor | Auteur: Angela Duckworth | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978-94-005-0794-4 | Verschijnt: 11 oktober 2016 | Omvang: 368 pag.

Citaten
"Een combinatie van waardevolle wetenschap, boeiende verhalen, een scherpe pen en interessante persoonlijke voorbeelden... Zonder twijfel het opzienbarendste boek dat ik dit jaar gelezen heb." SONJA LYUBOMIRSKY
"Dit boek zal je leven veranderen. Fascinerend, stellig en praktisch: DE GRIT-FACTOR is voorbestemd een klassieker te worden in de wereld van de "succes"-boeken." DAN HEATH
"One of the hottest Spring Nonfiction books." THE WALL STREET JOURNAL
"A leadership book to watch for in 2016. " THE WASHINGTON POST
"A must-read business book for 2016. " FORBES
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten