Omarm de Deense kunst van het leven: HYGGE van Meik Wiking

HYGGE: dé trend van dit najaar. Na opruimen en ontspullen zijn we weer toe aan knusheid, saamhorigheid en klein geluk: cocoonen 2.0

05 SEPTEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals quality-time met vrienden en familie, en genieten van de goede dingen in het leven. In zijn boek HYGGE vind je praktische stappen en tips om zelf hyggeliger te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Omarm hygge en word gelukkiger!

'What freedom is to Americans, hygge is to Danes.' - Meik Wiking

Het Deense woord hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid.

Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.

Hygge, een gevoel dat domweg gelukkig maakt. Ontdek zelf deze Deense mentaliteit voor het leven, Meik Wiking biedt je in dit boek praktische tips en stappen om zelf hyggeliger te leven.

Over de auteur:

Meik Wiking (1978) is CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen. Hij studeerde economie en politieke wetenschappen en heeft eerder gewerkt voor het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft meerdere artikelen, boeken en rapporten over geluk, vrije tijd en welzijn geschreven, en reist als spreker over dit onderwerp de hele wereld over.

Hygge verschijnt 18 oktober 2016.

NB. Bij gebruik van de auteursportret graag copyright vermelden: Chris McAndrew Photography Ltd.

Titel: Hygge | Auteur: Meik Wiking | Omvang: 288 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978-94-005-0818-7 | Verschijnt: 18 oktober 2016

Citaten
"Hygge zou weleens de grootste trend van dit najaar kunnen worden." THE GUARDIAN
"Veel recente uitgeeftrends - bakken, kleuren, dingen zelf maken - komen voort uit een verlangen naar meer gezelligheid. Hygge, misschien." THE BOOKSELLER
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten