Microsoft-CEO Satya Nadella schrijft zijn eerste boek HIT REFRESH

A.W. Bruna Uitgevers komt tegelijkertijd met de Engelse uitgave eind november 2017

30 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
HIT REFRESH bevat drie verhaallijnen: het verhaal van Nadella’s persoonlijke transformatie, de veranderingen die momenteel plaatsvinden in zijn legendarische technologiebedrijf, en de veranderingen waar we allemaal mee te maken krijgen nu intelligente apparaten steeds meer alomtegenwoordig zijn in onze samenleving. HIT REFRESH zal in november 2017 verschijnen bij A.W. Bruna Uitgevers. Eerder verschenen bij deze uitgeverij het succesvolle boek over ELON MUSK en HOE GOOGLE WERKT van Eric Schmidt.

Nadella onderzoekt hoe mensen, organisaties en samenlevingen kunnen en moeten veranderen – zichzelf kunnen updaten – in hun onophoudelijke zoektocht naar nieuwe energie, nieuwe ideeën, betekenis en vernieuwing. Nadella schrijft dat unieke menselijke eigenschappen zoals empathie steeds waardevoller zullen worden in een wereld waarin de stortvloed aan technologie meer dan ooit voor opschudding zal zorgen.

Evenveel humanist als technoloog, beschouwt Nadella het als zijn missie en die van het bedrijf dat hij leidt om iedere persoon en elke organisatie op deze planeet in staat te stellen beter te presteren.

‘Dit boek gaat over verandering,’ zegt Nadella. ‘Het gaat niet over hoe je succesvol wordt, en het is ook niet mijn biografie – daar is het nog veel te vroeg voor. Uiteindelijk schrijf ik voor de werknemers, klanten en partners van Microsoft, in de hoop dat deze verhalen over transformatie hen zullen helpen bij het bepalen van hun eigen levensweg.’

De opbrengst van het boek zal de auteur doneren aan de liefdadigheidsorganisatie van Microsoft, Microsoft Philanthropies. Het geld zal ten goede komen aan non-profitorganisaties en universiteiten, met name aan organisaties die via de cloud werken aan projecten voor een betere samenleving.

OVER DE AUTEUR

Satya Nadella is CEO van Microsoft. Voordat hij dat werd, op 4 februari 2014, had Nadella de leiding over werkzaamheden binnen het bedrijf op het gebied van vernieuwing en dienstverlening.

Nadat hij bij Microsoft begon in 1992, kwam Nadella binnen het bedrijf al snel bekend te staan als een leider die een groot aantal verschillende technologieën en werkzaamheden kon inzetten voor het transformeren van een aantal van Microsofts populairste producten.

Nadella groeide op in Hyderabad, India, maar woont nu in Bellevue, Washington. Hij heeft een bachelordiploma in de elektrotechniek behaald aan Mangalore University, een masterdiploma in computerwetenschappen aan de universiteit van Wisconsin, Milwaukee, en een masterdiploma in bedrijfsadministratie aan de universiteit van Chicago. Nadella is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd leest hij graag poëzie en kijkt hij naar cricket, een sport die hij als kind beoefende op school.

Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten