STOP door Jessica Broekhuis

Over de vernietigende gevolgen van een verslaving en de kracht van wederopstanding

02 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Een mooie carrière, een prachtig inkomen, feestjes: Jessica Broekhuis komt na haar studententijd terecht in de televisiewereld en oogst met haar scherpe tong al snel succes. Alles knettert en schittert, maar drank, coke en later gokken breken haar leven stukje bij beetje af. Na zestien slopende jaren beseft ze dat er iets radicaal moet veranderen. Ze vertrekt meer dood dan levend naar Zuid-Afrika, voor een intensief rehabtraject van zes maanden. Daarna begint haar herstel pas echt. STOP is een eerlijk, geestig en tegelijk gevoelig boek over de vernietigende gevolgen van een verslaving, niet alleen voor Jessica zelf, maar ook voor haar familie en vrienden.

Jessica Broekhuis: ‘Met mijn boek wil ik het signaal afgeven dat verslaving een levensgevaarlijke ziekte is. Een verslaving is niet van de verslaafde alleen, het is van zijn hele sociale omgeving. Je sleept familie en vrienden in je ondergang mee. Naar schatting zijn er in Nederland anderhalf miljoen verslaafden en dat aantal stijgt jaarlijks. We hebben het over één op de tien Nederlanders. Toch rust er een enorm taboe op een alcohol- of drugsverslaving. Het taboe op een gokverslaving is zo mogelijk nog groter. Een verborgen én onderschatte verslaving.

Ik wil met STOP niet alleen aanschouwelijk maken hoe diep je kunt zinken, maar ook hoe je – met de onmisbare hulp van professionals en vrienden – toch weer omhoog kunt krabbelen. Hoe ziet dat eruit, het dagelijks leven in een rehabkliniek? Hoe ga je om met counselors die je de hele dag een spiegel voorhouden? Hoe is het om je, terug in de “gewone” wereld, te handhaven? Als ex-verslaafde kamp je tenslotte met een stigma dat je de rest van je leven bij je draagt.

Het waren zestien jaren van uitersten: ambitie, succes, onoverwinnelijkheid, uitdaging, eenzaamheid, bedrog, angst, schaamte, wanhoop, verbondenheid, moed, trouw, vriendschap, humor en kracht. Al het mooie en slechte kwam aan bod, maar het leven van een verslaafde is niemand aan te bevelen.’

Over de auteur

Jessica Broekhuis (1964) studeerde politicologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en presenteerde daarna diverse tv-programma's voor onder meer de AVRO en Schooltv. Tegenwoordig is ze werkzaam in de hulpverlening. Ze woont in Amsterdam.

Titel: STOP | Auteur: Jessica Broekhuis | Omvang: ca. 288 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0774 6 | Verschijnt: 20 september 2016 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7548 2

NB. Bij gebruik van de auteursfoto graag fotograaf Annaleen Louwes vermelden.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten