MAG IK NOG EEN HAPJE? van Francesca van Berk

Het praktische handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen

03 MAART 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten; dat willen we allemaal wel. In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk, bekend van haar succesvolle foodblog Francescakookt.nl, noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd. In MAG IK NOG EEN HAPJE? beschrijft ze alle stappen van deze culinaire opvoeding. Het boek staat vol praktische tips en recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten.

Francesca van Berk: 'Vijf jaar geleden werd ik zelf moeder. Een nieuwe fase in mijn leven waarin iedereen goedbedoelde adviezen gaf over voeding en ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. Ik merkte dat ik hier heel onzeker van werd en besloot zelf op ontdekkingstocht te gaan, samen met mijn kind. Wat ik toen nog niet wist, maar nu wel, is dat ik mijn kind culinair ging opvoeden. En mezelf stiekem ook.

Bij die culinaire opvoeding is het met name belangrijk om je als ouder te realiseren dat het bij eten niet alleen gaat over "voeding om te groeien" maar juist om het hebben van plezier aan tafel en het daadwerkelijk genieten van eten. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, dus spreek dat prachtige talent aan. Ga bijvoorbeeld eens op bezoek bij een boer, laat ze meehelpen in de keuken en laat ze één keer in de week beslissen wat er op tafel komt. Je zult zien dat al die aandacht zijn vruchten zal afwerpen aan tafel.'

In het kleurrijke en inspirerende Mag ik nog een hapje? vertelt Francesca over de achtergronden van ons eten, de smaakontwikkeling van kinderen en vind je makkelijke tips en heerlijke, toegankelijke recepten voor het hele gezin. Het kind wordt hierbij echt gezien als een lekkerbek in de dop waarvoor je niet apart hoeft te koken, maar die gezellig mee eet met de rest van de familie.

Over de auteur

Al van kleins af aan is Francesca van Berk (1978) dol op eten. Na een carrière van vijftien jaar in de reclamewereld startte ze haar eigen foodblog Francescakookt.nl, waarmee ze inmiddels ruim 200.000 unieke bezoekers per maand trekt. Met haar blog helpt ze menig ouder iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten waar het hele gezin van kan genieten.

Titel: Mag ik nog een hapje? | Auteur: Francesca van Berk | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0725 8 | Verschijnt: 26 april 2016 | Omvang: ca. 192 pag.

NB. Bij gebruik van de auteursfoto graag copyright vermelden: Wendy van Bree.

Citaten
"Wij kunnen niet wachten tot MAG IK NOG EEN HAPJE? in de winkels ligt. " CULY.NL
"Een boek om in de gaten te houden. " JAN MAGAZINE
"Hét handboek voor de culinaire opvoeding dat ieder kind verdient. " PAULINE WEURING, auteur van UIT PAULINE'S KEUKEN
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten