ACHTER DE SCHERMEN BIJ TOP GEAR

Een onthullend en humoristisch verslag van een insider

18 FEBRUARI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
In ACHTER DE SCHERMEN BIJ TOP GEAR geeft Richard Porter een uniek inzicht in hoe Top Gear werd gemaakt, en legt op humoristische wijze uit hoe het was om te werken voor een tv-programma dat per ongeluk een wereldwijd succes werd. Lees verhalen over onder meer apen achter het stuur, gebroken botten, vliegende auto's, boze rednecks en de geheime bijnaam van Jeremy Clarkson.

Richard Porter was dertien jaar lang scenarioschrijver voor Top Gear, voor in totaal 22 series en 175 afleveringen, van de eerste haperende pilot in 2002 tot de laatste aflevering door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May in 2015. In die tijd vernielden ze heel wat auto’s, creëerden ze diplomatieke incidenten, staken ze caravans in brand, doodden ze bijna een van de presentatoren, en lukte het ze ook nog om Top Gear van een simpel BBC-autoprogramma om te vormen tot een Emmy Award-winnend, recordbrekend, internationaal fenomeen.

Top Gear werd uitgezonden in 214 landen en had wekelijks meer dan 350 miljoen kijkers. Hiermee behaalden ze een Guinness World Record voor het meest bekeken tv-programma ter wereld.

Richard Porter geeft een uniek inzicht in hoe het programma werd gemaakt, onthult op humoristische wijze de scènes die we niet op het scherm te zien kregen, en legt uit hoe het was om te werken voor een tv-programma dat per ongeluk een wereldwijd succes werd.

Auteur: Richard Porter | Titel: Achter de schermen bij Top Gear | Oorspronkelijke titel: And on That Bombshell: Inside the Madness and Genius of Top Gear | Prijs: 18,99 | Verschijnt: 1 maart 2016 | ISBN: 978 94 005 0717 3

Citaten
"Warm, funny and totally Top Gear, this is the behind-the-scenes story of three men in a shed who changed TV history forever. Richard Porter was there every step of the journey and brings the madcap adventure wonderfully to life. Every one of TG’ millions of fans will want a copy." JON WOOD, UITGEVER ORION
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten