Leven in de nasleep van het Columbine-drama

HET BESEF VAN EEN MOEDER van Sue Klebold

02 DECEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Op 20 april 1999 doodden Eric Harris en Dylan Klebold 12 leerlingen en een docent op Columbine High School in de VS en verwondden ze 24 anderen, voordat ze zelfmoord pleegden. Sinds die dag heeft Sue Klebold, Dylans moeder, met het onbeschrijflijke verdriet en de schaamte geleefd. Hoe kon haar kind verantwoordelijk zijn voor deze gruweldaden? Hoe kon zij niet door hebben gehad dat er iets mis was? Waren er tekenen die ze heeft gemist? Sue Klebold vertelt in HET BESEF VAN EEN MOEDER voor het eerst haar verhaal. Geschreven met wijsheid, compassie en, tegen wil en dank, kennis van zaken, is HET BESEF VAN EEN MOEDER een indringend boek dat licht werpt op een van de meest tragische gebeurtenissen in de geschiedenis. De internationale publicatie datum van HET BESEF VAN EEN MOEDER is 16 februari 2016.

In HET BESEF VAN EEN MOEDER vertelt Sue Klebold eerlijk en zonder omhaal hoe ze in het reine probeert te komen met het onbegrijpelijke. Ze put uit haar dagboeken, video’s en aantekeningen die Dylan achterliet, en talloze interviews met experts en hulpverleners – in de hoop anderen te kunnen helpen om kwetsbare kinderen te herkennen.

Sue Klebold heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar het verband tussen psychische gezondheid en geweld. In plaats van verlamd te zijn door verdriet zet ze zich vol passie en overtuiging in om kennis te vergaren en aandacht te krijgen voor psychische gezondheidsproblemen. Ze schenkt haar auteursinkomen ook aan dit onderzoek.

Met een voorwoord van Andrew Solomon, auteur van VER VAN DE BOOM.

Titel: Het besef van een moeder | Auteur: Sue Klebold | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0694 7 | Verschijnt: 16 februari 2016
Zal ook verschijnen als e-book

Citaten
"Ik ben onder de indruk van Sue's intelligentie, haar morele moed, haar gevoel van urgentie over het verhaal dat ze te vertellen heeft, en haar strenge, eerlijke zelfonderzoek... Ze heeft zonder oordeel of excuses geprobeerd betekenis te vinden in de verschrikkelijke acties van haar zoon. Ze is een geweldig en ontzettend vriendelijk mens, en ik bied graag mijn aanbeveling en steun aan. " Andrew Solomon, auteur van VER VAN DE BOOM
Afbeeldingen
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten