BETER, SLANKER, STERKER: zin en onzin van detoxen, diëten en duursport

De mythe van de maakbare mens

05 JUNI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
In BETER, SLANKER, STERKER beschrijft auteur Marjolijn de Cocq op humoristische en herkenbare wijze de zoektocht naar de zin en onzin van sport, diëten en detox. Marjolijn stelt op nuchtere wijze de gezondheidsindustrie en de mythe van de maakbare mens aan de kaak. Marjolijn studeerde Vertaalwetenschap en werkte als verslaggever, eindredacteur en redactiechef bij de GPD. In 2012 richtte zij haar eigen mediabureau op en ze schrijft onder andere voor HET PAROOL. Recent schreef zij CUT THE CRAP, het levensverhaal van Juan Belkhir. BETER, SLANKER, STERKER verschijnt 20 juli 2015.

Van vasten tot veganisme, van metabolismedieet tot glutenvrij, van dr. Neil A. Barnard tot dokter Frank, van marathon tot urbanathlon – vier jaar lang onderwierp journaliste Marjolijn de Cocq zich aan de vele voedings- en sporthypes die voorbijkwamen.

Ze viel af en kwam weer aan, verbeterde persoonlijke records en raakte geblesseerd. En ondertussen diende de next best thing zich alweer aan…

‘Je kunt wel hardlopen tot je blauw ziet, maar er is toch dat dingetje van vrouwenlijven en 40+ en zwaartekracht,’ aldus Marjolijn de Cocq.

Beter, slanker, sterker is een hilarische en voor velen herkenbare roadtrip door de wereld van de gezondheidsgoeroes en -bewegingen.

Fragment:

'Ik heb de afgelopen jaren geyogaad van ashtanga en yin tot kundalini en door de sneeuw gebearcrawld tijdens bootcamps. Ik heb rauwe cacaobonen en gojibessen gegeten, geleefd op één glas bouillon per dag en tarwegrassap gedronken. Ik heb koolhydraten gemeden, ik was oer en puur en een skinny bitch. Maar zoveel diëten en hypes verder, sta ik voor mijn klerenkast en constateer ik dat ik niets, maar dan ook níéts heb om aan te trekken.’

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten