STEEDS BETER, het nieuwe boek van NEW YORK TIMES-bestsellerauteur Gretchen Rubin

Verander je gewoontes, verander je leven

23 APRIL 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
In STEEDS BETER combineert Gretchen Rubin, auteur van de internationale bestseller THE HAPPINESS PROJECT, wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit haar eigen leven om uit te leggen hoe gewoontes ontstaan en – belangrijker – hoe we ze kunnen veranderen. Rubin is inmiddels een grote autoriteit op het gebied van gewoontes en geluk, ze is een Top 10 LinkedIn-influencer met 1,4 miljoen volgers, 104.000 Twitter-volgers, 133.000 Facebook-fans en jaarlijks 4 miljoen websitehits. STEEDS BETER verschijnt op 14 juli 2015.

Gewoontes vormen het onzichtbare raamwerk van ons bestaan. Over sommige denken we niet eens meer na, terwijl andere ons soms veel moeite kosten om vol te houden. Helaas is er geen magische oplossing om je gewoontes in een klap te veranderen. Hou je van je dagelijkse gewoontes of rituelen, of heb je er een hekel aan? Steeds beter leert hoe je je gewoontes kunt leren begrijpen en indien nodig aan te passen.

In haar persoonlijke zoektocht naar het onderhouden van goede gewoontes en het breken met slechte, test Gretchen Rubin haar theorieën op zichzelf en haar omgeving, en beantwoordt ze vragen als:

- Waarom kost het me moeite een gewoonte te maken van iets wat ik leuk vind om te doen?
- Waarom krijgt uiteindelijk bijna iedereen na een dieet zijn oude lichaamsgewicht terug, en vaak nog iets meer?
- Hoe snel kun je jezelf een nieuwe gewoonte aanleren?

Of je nu meer wil slapen, een project wil afronden, gezonder wil gaan leven of nu echt wil stoppen met te vaak naar je mobieltje staren, goede gewoontes kunnen je helpen. Gretchen Rubins onweerstaanbare mix tussen onderzoek en zelfspot zorgt ervoor dat je wilt gaan werken aan je eigen gewoontes – al voor je het boek uit hebt!

Over de auteur
Gretchen Rubin is een van de invloedrijkste schrijvers over gewoontes en geluk. Haar eerdere boeken The Happiness Project en Happier at Home werden beide New York Times-bestsellers en verkochten samen meer dan een miljoen exemplaren in 35 talen. Ze woont met haar man en twee dochters in New York City.

Titel: Steeds beter | Auteur: Gretchen Rubin | Omvang: ca. 320 pag.
Prijs:
€ 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0612 1 | Verschijnt: 14 juli 2015
Ook leverbaar als e-book Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7374 7

Citaten
"Gretchen Rubins grootste kracht is haar nieuwsgierigheid. We hebben geluk dat ze haar enthousiaste blik heeft gericht op het onderwerp gewoontes. Door onderzoek, onvergetelijke voorbeelden en haar briljante inzichten samen te voegen, is STEEDS BETER een krachtig middel voor echte verandering. Het heeft mijn gedachten over mijn eigen gewoontes veranderd, en daar ben ik een beter mens door geworden." Brené Brown, auteur van DE MOED VAN IMPERFECTIE en DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID
"Heb je een slechte gewoonte waar je van af wilt, of een goed voornemen dat je zou willen uitbreiden? Gretchen Rubin is een van de innemendste en meest kritische auteurs van haar generatie. In dit boek helpt ze je beter te eten, goed te slapen, te stoppen met uitstellen en om van al het goede in het leven te gaan genieten." Susan Cain, auteur van STIL
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Lev.

Lev. is het non-fictiefonds van A.W. Bruna met boeken die mensen informeren, inspireren en motiveren. Bij Lev. verschijnen boeken van auteurs zoals Brené Brown, Berthold Gunster en Marie Kondo.

Klik hier voor de laatste brochures.

berichten